Berea artizanală, cunoscută și sub numele de bere artizanală, tinde să fie mai aromată și mai nuanțată decât berile produse în masă. Berea naturală duce acest lucru cu o treaptă mai sus, folosind ingrediente complet naturale pentru a crea bere artizanală cu și mai multă aromă și complexitate. Și se pare că berea naturală are și o mulțime de alte beneficii, de la beneficiile pentru sănătate ale ingredientelor brute până la faptul că este mai bună pentru mediu decât berile produse în masă. Iată 8 motive pentru care ar trebui să treceți la berea naturală astăzi!
1) Berile artizanale sunt fabricate în loturi mici
Berile sunt fabricate în multe moduri diferite. Unele sunt făcute cu ingrediente naturale, în timp ce altele folosesc coloranți și arome artificiale. Majoritatea berilor comerciale sunt produse de marile corporații și produse în masă de marile companii care nu prea țin cont de calitate sau de gust. Berea artizanală este fabricată în loturi mici, folosind doar ingrediente de înaltă calitate, ceea ce înseamnă că vă puteți bucura de berea preferată fără ingrediente artificiale sau conservanți. În plus, lipsa lor de aditivi înseamnă că nu provoacă efecte secundare, așa cum pot face unele beri comerciale. Mulți oameni care beau bere artizanală susțin că aceasta are o aromă mai bună decât alte tipuri de bere. De asemenea, conține mai puține calorii decât majoritatea celorlalte tipuri de bere, ceea ce o face o alegere excelentă pentru cei care doresc să slăbească sau să evite să ia în greutate. Dacă sunteți interesat să încercați o bere artizanală, dar nu sunteți sigur de unde să începeți, există mai multe mărci care oferă atât sortimente îmbuteliate, cât și conserve. O marcă populară în rândul pasionaților de bere artizanală este Stone Brewing Company. Sticlele lor conțin aproximativ 5 procente de alcool în volum (ABV), ceea ce le face puțin mai puternice decât berile obișnuite. Porția medie a unei sticle de bere artizanală este de aproximativ 12 uncii, astfel că o sticlă conține aproximativ 60 de calorii dacă nu este asociată cu mâncare.
2) Berile artizanale conțin nutrienți pe care nu îi poți obține din berea convențională
O bere obișnuită conține aproximativ 150 de calorii, dar o bere artizanală poate conține până la 200 de calorii – fără a include orice adaos de zahăr. Deși poate nu pare o diferență mare, ai putea consuma aproape o treime din aportul zilnic recomandat de calorii doar prin consumul unei beri artizanale. Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a pierde în greutate sau de a vă menține o greutate sănătoasă, tăierea chiar și a 100 de calorii pe zi poate face o mare diferență în timp. Ca alternativă, încercați să sorbiți în schimb un cocktail sau un vin; ambele băuturi au mai puține calorii decât berea și vin și cu beneficii pentru sănătatea inimii. De exemplu, vinul roșu este plin de antioxidanți numiți polifenoli care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de a dezvolta boli de inimă.
3) Berile artizanale au o varietate mai mare de gusturi și arome
Atunci când rămâi cu aceeași marcă de bere ani și ani de zile, poți ajunge să crezi că berea are gust de bere. Pur și simplu, acest lucru nu este adevărat. Una dintre berile mele preferate are un profil de aromă pe care îl pot descrie doar ca fiind aspirină pentru copii. Este subtilă, dar îmi place la nebunie. Când te orientezi spre artizanal, descoperi arome și gusturi despre care nu știai că există în bere – și au fost acolo tot timpul! Câți alții au ratat un gust de fructe care le lasă gura apă? Pentru majoritatea oamenilor, trecerea la berile artizanale naturale este cu adevărat revelatoare. Nu uitați să ne anunțați ce arome sau gusturi unice descoperiți după ce ați făcut trecerea!
4) Preparate cu grijă, se asortează bine cu mâncăruri rafinate
Pentru aceia dintre noi cărora le plac mesele cu un pic de forță, nu este nimic mai bun decât să muști dintr-o friptură perfect gătită și să o speli cu berea ta preferată. Problema este că multe beri populare conțin aditivi, conservanți și substanțe chimice care pot lăsa un gust în gură. Trecerea la berea naturală vă poate îmbunătăți nu numai experiența de băut, ci și sănătatea dumneavoastră în general, deoarece aceste beri fabricate în mod natural nu conțin gluten și au mai puține calorii decât alte tipuri de bere. În plus, acestea se potrivesc bine cu o mare varietate de alimente, inclusiv cu mâncăruri vegetariene sănătoase.
5) Considerate drept adevărate cocktailuri de către mixologi și barmani
Chiar dacă berea naturală a devenit destul de populară, ea este considerată încă un fenomen relativ nou în multe părți ale lumii. În timp ce berile tradiționale vă oferă adesea mai multe calorii și un conținut mai mare de alcool, acestea nu sunt neapărat motive întemeiate pentru a le alege în detrimentul omologilor lor mai sănătoși. Este demn de remarcat faptul că, spre deosebire de majoritatea băuturilor alcoolice care au fost fermentate cu fructe sau cereale, berea naturală conține mai puțin de 0,5 grame de carbohidrați pe porție. În plus, unele studii au arătat că un consum regulat de bere naturală poate duce, de fapt, la o stare de spirit îmbunătățită și la scăderea nivelului de stres, precum și la scăderea nivelului de colesterol. Iată opt motive suplimentare pentru care ar trebui să luați în considerare trecerea de la vechile dvs. beri preferate la berile naturale.
6) Apreciat de către băutorii de bere de pretutindeni
Băutorii de bere artizanală sunt o gașcă pasionată. Fie că sunt adevărați cunoscători de bere sau oameni obișnuiți care doar se bucură de o bere proaspătă și bună, se poate spune că oricine bea bere artizanală se bucură să știe de unde provine berea și cum este făcută. În cele mai multe cazuri, producătorii de bere artizanală, precum Stone Brewing Company și Goose Island Brewery, se mândresc cu faptul că își fac berile cu ingrediente locale – și pe bună dreptate. Nu numai că fabricarea berii naturale ajută micile afaceri să rămână pe linia de plutire și să nu fie în mâinile marilor companii, dar ca băutor, primești mai mult pentru banii tăi: ingredientele complet naturale au un gust mai bun decât alternativele rafinate. Și dacă nu ne credeți, aveți încredere în aceste 8 beneficii ale consumului de bere artizanală naturală în detrimentul celei procesate…
7) Potrivită pentru vegetarieni (sau vegani!)
Dacă ești vegetarian sau vegan, este posibil să fi avut probleme în a găsi băuturi alcoolice care să fie potrivite pentru dieta ta. Din fericire, multe tipuri de bere îndeplinesc cerințele vegetariene (iar unele îndeplinesc și cerințele veganilor!). Cel mai bine este să verificați cu producătorii înainte de a cumpăra bere pentru a vă asigura că este cu adevărat potrivită pentru vegetarieni, dar în continuare sunt câteva beri naturale care merită încercate: Orval Trappist Ale; Lindeman’s Framboise Lambic; Chimay Grande Reserve (alb belgian); și Ommegang Three Philosophers. Bucurați-vă în mod responsabil!
8) Fără gluten!
O mulțime de oameni apelează la alternative fără gluten în aceste zile. Studiile au arătat că majoritatea americanilor consumă mai mulți carbohidrați decât avem nevoie într-o zi, așa că reducerea acestor carbohidrați rafinați vă poate ajuta să pierdeți în greutate sau pur și simplu să vă simțiți mai bine. Un alt plus este că produsele alimentare fără gluten nu sunt, în general, procesate și sunt adesea mai sănătoase în general. Dacă sunteți un mare băutor de bere, atunci trecerea la berea fără gluten poate fi o alegere bună pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, nu există o abordare unică pentru a pierde în greutate și a o menține – așa că asigurați-vă că discutați opțiunile cu medicul dumneavoastră înainte de a face orice schimbare.